Vind je ideale installateur Erkende installateurs in meer dan 300 Vlaamse gemeenten

Antwerpenaren nemen inbraakpreventie niet ernstig

Amper 55 van de 6.901 Antwerpse gezinnen die werden aangeschreven, reageerden op het voorstel van de politie om gratis anti-inbraakadvies te krijgen. De meesten van die 55 huishoudens kregen al eens te maken met inbraak. Mensen denken dus maar al te vaak dan het hen niet zal overkomen.

Politie roept op tot inbraakpreventie

Eerder lanceerde de Lokale Politie Antwerpen al een campagne tegen woninginbraken met als slogan Langs waar laat u een inbreker binnen? en bood daarbij tips aan op hun website zoals geen ladder of gereedschap in de tuin laten rondslingeren, waardevolle spullen uit het zicht leggen, geen sleutel onder de deurmat leggen enz.

500 inbraken per dag

In vergelijking met vorig jaar is het aantal woninginbraken in Antwerpen met 4% gedaald. Toch blijven de donkere dagen en vooral de feestdagen hoogdagen voor inbrekers. In deze periode worden in ons land gemiddeld 500 gezinnen per dag slachtoffer van inbraak. Op andere dagen ligt dat gemiddelde op 200. Extra voorzorgen nemen is dus geen overbodige luxe.

Plaats een alarmsysteem

Een eenvoudige en efficiënte manier om uw woning goed te beveiligen is het installeren van een alarmsysteem. Het schrikt inbrekers af en maakt uw huis heel wat minder aantrekkelijk voor diefstal. Inbrekers die zich toch aan een poging zouden wagen worden bij de minste beweging gedetecteerd, waardoor het alarmsysteem afgaat.

Voor persoonlijk advies en een betrouwbaar alarmsysteem, doet u best een beroep op een erkende installateur. Via onderstaande link kunt u gratis en geheel vrijblijvend offertes aanvragen bij specialisten in alarmsystemen uit uw buurt.