Vind je ideale installateur Erkende installateurs in meer dan 300 Vlaamse gemeenten

Liefst 6.500 woningen in Sint-Niklaas wachten op dakisolatie

Sint-Niklaas loopt achter op het vlak van dakisolatie. Tegen 2020 moet het dak van alle Vlaamse woningen verplicht voorzien zijn van isolatie, maar in Sint-Niklaas wachten nog steeds 6.500 huizen op dakisolatie. Het jouwe ook? Vraag dan gratis offertes aan bij specialisten in de buurt.

Met dakisolatie kan je tot 30% energie besparen. Via het dak ontsnapt immers de meeste warmte uit huis. Isoleren loont dus de moeite, zeker nu de winter weer voor de deur staat en de centrale verwarming straks weer overuren moet draaien. Dakisolatie is gemiddeld ook sneller terugverdiend dan andere vormen van isolatie.

Om inwoners te stimuleren hun dak te isoleren, heeft het stadsbestuur van Sint-Niklaas een actie opgezet: ‘Met gemak isolatie onder elk dak’ . Daarbij zet de stad samen met de Energiesnoeiers van Den Azalee vzw een begeleidingstraject op voor inwoners. Dat begeleidingstraject is gratis en maakt je wegwijs in het hoe en waarom van dakisolatie. Bovendien krijg je info over premies en subsidies voor dakisolatie en, indien nodig, ook hulp bij het aanvragen van de premies.

Premies dakisolatie

Bij je netbeheerder (Eandis, Iverlek,…) krijg je een premie van 6 euro/m² als de Rd-waarde van de isolatie minimaal 3,5m²K/W (=vierkante meter Kelvin per Watt) is. Bij een Rd-waarde van 4,0 m²K/W krijg je een premie van 7 euro/m². Bij 4,5 m²K/W is dat zelfs 8 euro/m². Je moet dan wel een beroep doen op een aannemer.

Belastingverlaging dakisolatie

Daarnaast krijg je van de Vlaamse overheid een fikse belastingvermindering voor het plaatsen van dakisolatie. Tot 30% van de factuur kan je inbrengen in je belastingen, met een maximumbedrag van 3.050 euro.

Wel moet je voldoen aan enkele voorwaarden:

  • Je woning minstens 5 jaar in gebruik zijn als woning
  • De werken moeten uitgevoerd worden door een aannemer
  • De isolatie moet een Rd-waarde hebben van minstens 2,5 m²K/W

Wacht dus niet langer, maar isoleer nú je dak en voel nog deze winter het verschil.