Vind je ideale installateur Erkende installateurs in meer dan 300 Vlaamse gemeenten

Recordaantal Vlamingen investeert in spouwmuurisolatie

Dit jaar hebben al meer dan 12.000 Vlamingen hun woning laten voorzien van spouwmuurisolatie.
Veel Vlamingen nemen het zekere voor het onzekere, omdat ze nu nog een premie krijgen voor de plaatsing. In het najaar worden de premies hervormd.

In de eerste zeven maanden van dit jaar werden al liefst 12.423 woningen voorzien van spouwmuurisolatie. Dat is 15% meer dan in dezelfde periode vorig jaar en zelfs 45% meer dan twee jaar geleden.

Subsidie wordt hervormd

Die sterke stijging komt volgens minister van Energie, Annemie Turtelboom, door de subsidie voor spouwmuurisolatie die netbeheerders als Infrax en Eandis nu nog aanbieden. Die premie bedraagt 6 euro/m². Om in aanmerking te komen voor de premie, moet je woning wel voldoen aan enkele voorwaarden. Zo moet de spouw minstens 5 cm breed zijn en moet de volledige spouwbreedte opgevuld worden.

Komend najaar worden de premies voor isolatie echter hervormd. Wie nog wil genieten van de premie, laat dus zo snel mogelijk zijn spouwmuren isoleren. Gratis offertes voor spouwmuurisolatie kan je hier aanvragen.

Laat je niet alleen spouwmuurisolatie plaatsen, maar meteen ook nieuwe ramen in hoogrendementsglas? Dan kan je bij je netbeheerder de combinatiepremie aanvragen. Die bedraagt tussen de 6 en 15 euro/m².

Voordelen spouwmuurisolatie

30% van de energie die verloren gaat in huis, ontsnapt via de muren. De gevels nemen het grootste oppervlak in van een woning. Logisch dus dat je met spouwmuurisolatie ook het meeste bespaart. Een gemiddeld gezin betaalt dankzij spouwmuurisolatie elk jaar ongeveer 500 euro minder aan energiekosten. ’s Winters heb je het merkelijk warmer, in de zomer blijft je huis koeler.

Door het hoge rendement ligt de terugverdientijd ook laag. Zo heb je je investering al in 3 tot 5 jaar terugverdiend. Ter vergelijking: bij dakisolatie is dat en vloerisolatie is dat 10 jaar.

Bovendien verloopt het plaatsen van spouwmuurisolatie snel en makkelijk. In nauwelijks één dag is de klus geklaard.

Wil je ook nog genieten van de spouwmuurisolatie premies?

Vraag vandaag nog offertes aan bij erkende leveranciers, voor het te laat is.