Vind je ideale installateur Erkende installateurs in meer dan 300 Vlaamse gemeenten

Zonneboilers te vaak vergeten als groene energievorm

Maar liefst 83% van de Vlamingen vindt groene energie belangrijk. Dat blijkt uit een onderzoek van het studiebureau GFK. Toch zijn er weinig Vlamingen bereid om in zonne-energie te investeren. Vlamingen leggen dan ook vooral de link met zonnepanelen en vergeten de meest betaalbare vorm van zonne-energie: een zonneboiler.

Vier keer efficiënter dan zonnepanelen

Zonneboilers zijn een erg interessante manier om energie te besparen. Een zonneboiler van 5 m² kan tot 2.500 kWh bruikbare warmte uit de zon halen, bijna vier keer meer dan zonnepanelen. In tegenstelling tot fotovoltaïsche panelen zetten thermische zonnecollectoren het zonlicht om in warmte en niet in elektriciteit. Deze warmte wordt gebruikt om het water op te warmen en kan u tot 60% besparen op uw warmwaterfactuur.

Daarnaast kan een zonneboiler ook gebruikt worden ter ondersteuning voor het verwarmen van uw woning. In dat geval kunt u op uw totale energiekosten voor de verwarming van uw woning en uw water gemiddeld 35% besparen op jaarbasis.

Nog steeds premies voor zonneboilers

Wat weinig Vlamingen weten is dat er voor een zonneboiler nog steeds premies worden uitgereikt. Van de netbeheerder krijgt u 550 euro per m² met een maximum van 2.750 euro in totaal. De premie kan ook nooit hoger zijn dan 50% van uw factuur. In de toekomst zullen de premies voor energiebesparende maatregelen afgebouwd worden. Tot 1 juli 2016 kunt u de premie zeker nog aanvragen.

Indien uw woning ouder is dan 25 jaar, kunt u voor een zonneboiler ook een Vlaamse verbeteringspremie krijgen van 750 euro.

Benieuwd wat een zonneboiler voor uw energiefactuur kan betekenen?

Vraag dan hier vrijblijvend offertes aan voor zonneboilers