Vind je ideale installateur Erkende installateurs in meer dan 300 Vlaamse gemeenten

Dakisolatie: een eerste stap naar een kleinere voetafdruk

In Parijs overleggen staats- en regeringsleiders dezer dagen druk over hoe ze de opwarming van de aarde kunnen tegengaan. Maar ook jij kan een steentje bijdragen tot een beter leefmilieu, bijvoorbeeld door dakisolatie te plaatsen.

Alle beetjes helpen om de opwarming van de aarde tegen te gaan. Dakisolatie is een ideale manier om zelf je energieverbruik in te dijken. Hoe minder je moet stoken in huis, hoe minder fossiele brandstof er moet aangevoerd worden en dus hoe beter het milieu er van wordt.

Bovendien verplicht de Vlaamse regering alle woningeigenaars tegen 2020 hun dak te isoleren. Is je dak nog niet geïsoleerd, dan wordt het dus stilaan tijd.

Waarom dakisolatie?

Toch zijn er nog meer redenen om voor dakisolatie te kiezen. Van alle soorten isolatie levert dakisolatie je de grootste besparing op, jaarlijks zo’n 300 à 750 euro. Het dak neemt immers de grootste oppervlakte in van een huis en via die weg ontsnapt dus ook de meeste energie.

Net doordat je minder energie verbruikt, beschermt dakisolatie je ook tegen eventuele prijsstijgingen bij je energieleverancier.

Premies en belastingvermindering dakisolatie

Voorts kan je voor dakisolatie rekenen op een ruime belastingvermindering. Zo kan je tot 30% van het factuurbedrag inbrengen in je belastingen, met een plafond van 3.040 euro.

Daarnaast krijg je van je netbeheerder een premie van 6 euro/m². Voorwaarden zijn dat je de dakisolatie laat plaatsen door een aannemer en dat de totale isolatiewaarde (zogeheten R-waarde) minstens 3,5m²K/W (vierkante meter Kelvin per watt) bedraagt. Ligt de R-waarde op minstens 4m²K/W, dan bedraagt de premie zelfs 8 euro/m².

Wat nog meer is: op de plaatsingskosten van de isolatie geldt een verlaagd btw-tarief. Zo betaal je op de installatie slechts 6% btw ipv 21%.

Vlaamse energielening

In bepaalde gevallen kan je bij de Vlaamse overheid ook een energielening aanvragen. Je krijgt dan maximaal 10.000 euro en je moet het bedrag terugbetalen binnen een periode van 5 jaar, met een rente van 2%. Meer info over de energielening vind je op www.vlaanderen.be.

Wil je het milieu én je portefeuille een handje helpen?

Ontvang gratis en vrijblijvend offertes voor dakisolatie.