Vind je ideale installateur Erkende installateurs in meer dan 300 Vlaamse gemeenten

Forse daling van aantal inbraken in Olen: preventie werkt!

Ondanks zijn slechte resultaten wat betreft veiligheid, kan de provincie Antwerpen rekenen op de gemeente Olen om zijn inbraakcijfers drastisch te laten dalen. De politiezone Neteland registreerde in 2018 namelijk een forse daling van 70% van het aantal inbraken en inbraakpogingen.

Waar komt deze forse daling aan woninginbraken vandaan?

De gemeente heeft de laatste jaren veel werk verricht rond inbraakpreventie. De laatste wegenwerken hebben er zodoende voor gezorgd dat de autosnelweg moeilijker te bereiken was, maar ook sociale media werden op efficiënte wijze benut. Steeds meer inwoners gebruiken namelijk de verschillende sociale mediakanalen om inbraakpogingen, verdachte personen en voertuigen, … te melden aan de politie.

Het verrichte werk heeft dan ook zijn resultaten opgeleverd. Het aantal inbraakpogingen in gezinswoningen daalde met 20% en het aantal effectieve inbraken met 70%.

Beveilig je woning en streef naar een 100% veilige gemeente

Ondanks de daling blijven de cijfers (+- 60.000 inbraken per jaar) alarmerend. Aan inbraakpreventie moeten we dus allemaal ons steentje bijdragen. Het is daarom dan ook noodzakelijk dat we onze woning op een efficiënte manier gaan beveiligen om inbrekers geen kans te geven. Vandaag de dag bestaan hier gelukkig verschillende mogelijkheden voor:

  • Het plaatsen van een buitensirene kan al voldoende zijn om dieven op andere gedachten te brengen;
  • De huidige camerabewakingsystemen bieden scherp beeldmateriaal. De keuze aan bescherming is bovendien groot, gaande van wifi-, HD- tot dome-en infrarood bestuurbare camera’s;
  • Een alarmsysteem op maat van je woning biedt een waterdichte bescherming. De prijs voor een alarmsysteem is ook veel democratischer geworden. Dat 800.000 gezinnen hun woning al met een alarm beveiligd hebben zegt genoeg.

Wil je onaangename verrassingen voorkomen bij terugkomst van vakantie, investeer dan ook in een alarmsysteem. Wil je het alarmsysteem vinden aan de laagste prijs, dan loont het vergelijken van verschillende offertes zeker de moeite. Vul jouw postcode in en wij brengen jou gratis en vrijblijvend in contact met de beste alarmsysteemspecialisten uit de regio.