Vind je ideale installateur Erkende installateurs in meer dan 300 Vlaamse gemeenten

Alarmsysteem: onveiligheidsgevoel Gentenaars neemt toe

Het onveiligheidsgevoel bij de Gentenaars is de voorbije jaren toegenomen. Dat blijkt uit de nieuwe stadsmonitor van de Vlaamse overheid. Een alarmsysteem kan echter de zorgen van veel Gentenaars wegnemen.

De stadsmonitor peilt om de drie jaar naar naar de leefbaarheid en woonomstandigheden in de dertien centrumsteden van Vlaanderen. Uit de nieuwe monitor blijkt nu dat steeds meer Gentenaars zich niet op hun gemak voelen in hun stad. Ongeveer 1 op de 10 Gentenaars voelt zich onveilig in zijn/haar stad.

Bovendien zegt meer dan 10% van de Gentenaars bepaalde buurten te mijden omdat hij/zij zich er niet veilig voelt. Ook worden steeds meer inwoners lastig gevallen in hun eigen buurt.

Dat toenemende onveiligheidsgevoel wordt bevestigd door het aantal woninginbraken in Gent. Dat ligt hoger dan in alle andere centrumsteden. Zo vinden er in Gent 8,7 inbraken per 1.000 inwoners plaats. Dat is zelfs meer dan in Antwerpen, traditioneel de meest onveilige stad van Vlaanderen.

Maatregelen tegen inbraak

Het is dus geen overbodige luxe om maatregelen te nemen tegen inbraak. Met enkele simpele trucs kan je potentiële inbrekers al ontmoedigen. Zo kan je ’s avond het licht laten branden als je weggaat. Als je op vakantie gaat, kan je de brievenbus laten leegmaken door een buur. Ook sluit je best altijd alle ramen en deuren voor je het huis verlaat.

Daarnaast kan je beveiligingsmaatregelen nemen aan deuren en ramen. Zo kan je vensters laten plaatsen met dikkere profieldiktes. Ook extra gelaagd glas aan de binnenzijde van de ramen helpt. Op de ramen kan je een bijkomend opzetslot plaatsen en bij schuiframen kan je een stok langs de rail leggen om het raam te blokkeren.

Professioneel alarmsysteem

Zulke maatregelen bieden wel meer bescherming, maar zijn vaak niet voldoende. Wil je écht veilig zitten? Dan schaf je best een professionele alarminstallatie aan. Een alarmsysteem is immers al jaren de meest efficiënte manier om ongenode gasten buiten te houden.

In de eerste plaats heeft een alarmsysteem een groot afschrikeffect. De installatie is immers uitgerust met een buitensirene. Zodra inbrekers de sirene van het alarmsysteem opmerken aan de gevel, zullen ze veel minder geneigd zijn nog in te breken.

Een even groot surplus van een alarmsysteem is dat het, in tegenstelling tot een goedkoop alarm uit de doe-het-zelfzaak, veel nauwkeuriger werkt en u altijd zeker bent van de kwaliteit. Een professionele installateur van een alarmsysteem kan perfect inschatten wat de optimale plaatsing is van de detectoren. Plaatst u zelf een alarmsysteem, dan kan het zijn dat het signaal niet ver genoeg reikt of dat inbrekers de detectoren makkelijk kunnen uitschakelen.

Alarmsystemen vergelijken is moeilijk, want ze bestaan in alle mogelijke soorten en maten. Je kan een alarmsysteem zo uitgebreid maken als je zelf wil: bedraad of draadloos, met of zonder alarmcentrale, met magneetcontacten op ramen en deuren, bewegingsdetectoren, rookdetectoren, enzovoort. Je alarmsysteem leverancier zoekt samen met jou naar een oplossing op maat van jouw woning.

Bovendien kan je je alarmsysteem nadien nog uitbreiden met extra functies, zoals infrarood beveiliging of camera’s.

Ook overtuigd van het principe ‘beter voorkomen dan genezen?’

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan voor een alarmsysteem.