Vind je ideale installateur Erkende installateurs in meer dan 300 Vlaamse gemeenten

Eindelijk duidelijkheid over belastingvermindering dakisolatie

Goed nieuws voor wie zijn woning wil laten isoleren. De belastingvermindering voor het plaatsen van dakisolatie blijft immers nog minstens tot eind 2016 bestaan. Dat zei Vlaams minister van Energie Annemie Turtelboom in het Vlaams Parlement.

De voorbije maanden werden heel wat premies voor energiebesparende maatregelen in huis afgeschaft of hervormd. Lange tijd was het ook onzeker of de belastingverlaging van 30% op de plaatsing van dakisolatie zou verdwijnen. Daar heeft Vlaams minister van Energie Annemie Turtelboom nu duidelijkheid in gebracht. Zij bevestigt dat de belastingvermindering nog zeker tot eind 2016 geldt.

30% aftrekbaar

In totaal kan je 30% van de kosten voor dakisolatie inbrengen in je belastingen, met een maximum van 3.040 euro. Voorwaarde is wel dat de isolerende waarde (Rd-waarde) van de dakisolatie minstens 2,5 m²K/W bedraagt. Bovendien moeten de dakisolatie werken uitgevoerd worden door een aannemer. Om van de belastingvermindering te kunnen genieten, moet je immers een factuur op naam kunnen voorleggen.

De belastingvermindering is erg handig, zeker gezien de nieuwe isolatienorm voor woningen. Die bepaalt dat tegen 2020 het dak van elke woning in Vlaanderen verplicht geïsoleerd moet zijn.

Meteen besparen

Hoe sneller je isoleert, hoe beter. Laat je nog deze herfst dakisolatie plaatsen, begin je vrijwel meteen te besparen. Tot een derde van de warmte die uit huis ontsnapt, verdwijnt immers via het dak. Met dakisolatie bespaar je dus stevig op je energie-uitgaven.

Dankzij de belastingvermindering kan je je investering bovendien nog wat sneller terugverdienen. Normaal gezien ligt de terugverdientijd voor dakisolatie tussen de 3 en 5 jaar. Wacht dus niet tot volgend jaar om je dak te isoleren.

Wil je ook besparen op je energiefactuur?

Vraag vandaag nog vrijblijvend offertes aan voor dakisolatie.