Vind je ideale installateur Erkende installateurs in meer dan 300 Vlaamse gemeenten

Met geluidsdempende ramen slaap je als een roos

Luidruchtige buren, voorbijrazende auto’s of vrachtwagens… Voor wie in een verstedelijkte omgeving woont, kan straatlawaai erg lastig zijn. Ramen en deuren met geluidsdempend glas kunnen het verschil betekenen tussen een verkwikkende nachtrust of urenlang woelen.

Ons land raakt stilaan volgebouwd. We zijn met steeds meer en wonen dus ook dichter op elkaar. Daardoor wordt ook onze omgeving steeds lawaaieriger. Erg lastig soms als je je na een drukke werkdag of in het weekend in alle rust wil ontspannen. Vooral voor gezinnen met kleine kinderen kan burengeluid storend zijn.

Tot de helft minder lawaai

In dat geval zijn ramen en deuren met geluidsdempend glas van goudwaarde. Geluidsdempend glas kan het lawaai dat je ervaart met de helft verminderen. Geluidsisolerende ramen en deuren hebben immers een zogeheten akoestische reductiewaarde van 36 à 38 dB. Dat is 3 dB-punten meer dan gewone ramen. Een peulschil, zo lijkt het, maar in de praktijk betekent het dat met geluidsdempend glas nog maar de helft van het omgevingsgeluid tot in je woning doordringt.

Raamprofielen even belangrijk

Ramen en deuren met geluidsdempend glas plaatsen is een goed begin, maar is zinloos als de raamprofielen niet 100% afgewerkt zijn zoals het hoort. Een kier in het schrijnwerk is al genoeg om heel het effect van het geluidsdempend glas teniet te doen. Laat je daarom voor de plaatsing bijstaan door een ramen en deuren specialist.

Geluidsdempend glas voor dakramen

Onder een dakraam slapen, met zicht op de sterren, kan heerlijk zijn. Maar als het regent of hagelt, kan het geroffel op het dakraam je zowat gek maken. Ook dan is geluidsdempend glas ideaal. Als je op zoek bent naar geluidsdempend glas voor je dakraam, moet je dus niet alleen kijken naar de akoestische reductiewaarde ervan tegenover omgevingslawaai, maar ook naar de isolatiewaarde van het geluidsdempend glas tegenover impactgeluid.

Wil je de stilte die geluidsdempend glas biedt zelf ervaren?

Vraag gratis en vrijblijvend offertes voor nieuwe ramen en deuren.