Vind je ideale installateur Erkende installateurs in meer dan 300 Vlaamse gemeenten

7 voordelen van ramen in pvc

Ramen en deuren in pvc hebben de jongste jaren serieus aan populariteit gewonnen. Terecht, want de kwaliteit is er stevig op vooruitgegaan. Hier vind je 7 voordelen van ramen in pvc.

1. Eindeloos kleurengamma

Door het zeer uitgebreide kleurenpalet waaruit je kan kiezen, ben je zeker dat je deuren en ramen in pvc perfect aansluiten bij de stijl van je woning: van rustiek tot hypermodern, het kan allemaal. Er zijn verschillende types kleurcoatings en hoogwaardige kleurfolies mogelijk. Zelfs houtimitaties behoren tot de mogelijkheden.

2. Duurzaam en stevig

Vroeger verloren ramen in pvc vrij snel hun kleurvastheid en stevigheid. Bij de nieuwere generaties ramen in pvc heb je de garantie dat de kleur zo’n 20 jaar behouden blijft.

Bovendien zijn ramen in pvc vandaag goed bestand tegen veroudering en verwering. Weer en wind hebben er geen vat meer op.

3. Inbraakveilig

Doordat pvc veel robuuster is dan bijvoorbeeld hout, beschermt het beter tegen inbraken. Houten ramen en deuren zijn nu eenmaal veel makkelijker open te breken.

4. Geen onderhoud nodig

Houten ramen en deuren ogen misschien mooier, maar vergen veel meer onderhoud. Houten schrijnwerk moet om de drie, vier jaar opnieuw geverfd of vernist worden. Met ramen in pvc heb je dat probleem niet.

5. Sterk isolerend

Tegenwoordig bestaan er ramen in pvc zonder stalen versterking. Dat betekent dat er geen koudebrug meer ontstaat. Vaak zijn ramen in pvc ook uitgerust met een thermische onderbreking of met een laag PUR-schuim.

Daardoor hebben ramen in pvc een sterke isolatiewaarde. Zo bestaan er tegenwoordig ramen in pvc met een U-waarde van zelfs 0,8 of 0,65 W/m²K. Dat is bijna zo goed als de isolatiewaarde van hout (0,63W/m²K). De U-waarde geeft de warmtedoorgangscoëfficiënt aan en geeft dus aan hoeveel warmte er per seconde en per m² verloren gaat als het temperatuurverschil tussen binnen en buiten 1°C is.

6. Geluidsdempend

Ramen in pvc isoleren niet alleen tegen de koude, maar houden ook veel straatlawaai tegen.

7. Sterke prijs-kwaliteitsverhouding

Over het algemeen betaal je voor ramen in pvc een pak minder dan voor houten of stalen profielen. In de meeste gevallen zijn pvc raamprofielen zelfs goedkoper dan schrijnwerk uit aluminium. Pvc ramen en deuren zijn bovendien zeer duurzaam en hebben een positief effect op je energiefactuur.

Premies netbeheerder

Ramen in pvc isoleren het best in combinatie met hoogrendementsglas. Als je beide installeert, krijg je van je netbeheerder (Eandis, Infrax,…) een premie van 12 of 15 euro per m².

Laat je niet alleen nieuw schrijnwerk en hoogrendementsglas plaatsen, maar investeer je tegelijk in spouwmuurisolatie, dan kan je rekenen op een combinatiepremie. Daarbij krijg je een hogere premie voor de plaatsing van nieuwe ramen (48 of 60 euro per m²).

Is je woning minstens 25 jaar oud? Dan kom je bovendien in aanmerking voor een renovatiepremie als je zowel het glas als het schrijnwerk vervangt.

Wil je ook geld besparen met nieuwe, isolerende ramen?

Ontvang gratis en vrijblijvend offertes van specialisten uit uw buurt.