Vind je ideale installateur Erkende installateurs in meer dan 300 Vlaamse gemeenten

Wanneer is het tijd voor nieuwe ramen?

Slecht isolerende ramen laten al gauw tot 15% van de warmte in huis ontsnappen. Dubbel glas isoleert goed, maar als het 10 jaar geleden geplaatst werd, doet u er goed aan het te vervangen door nieuwe ramen, aangezien de energieprestaties intussen sterk verbeterd zijn.

Nieuwe ramen isoleren beter

Dubbel glas van 10 jaar geleden levert niet dezelfde energieprestaties als het glas dat u vandaag koopt. Zo bedraagt de thermische coëfficiënt (Ug) van dubbel glas nu 1,1. Tien jaar geleden was dat 1,4 en hoe lager deze coëfficiënt, hoe beter het glas isoleert.

Prijs nieuwe ramen

Driedubbel glas heeft zelfs een coëfficiënt van 0,6 Ug, maar heeft ook een hoger prijskaartje. Voor driedubbel glas betaalt u al snel €400/m², daar waar u voor dubbel glas al met €180 tot €200/m² toekomt.

Nieuwe raamprofielen

Wanneer uw ramen veel meer dan 10 jaar oud zijn, treedt er mogelijks slijtage op aan de afdichtingen waarlangs er warmte ontsnapt. In dat geval doet u er goed aan niet alleen het glas, maar het volledige raam te vervangen. Tegenwoordig vindt u raamprofielen in alle stijlen en kleuren. Zo geeft u met nieuwe ramen meteen ook een nieuwe look aan uw woning.

Is uw woning toe aan nieuwe ramen?

Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.