Vind je ideale installateur Erkende installateurs in meer dan 300 Vlaamse gemeenten

Vochtprobleem? Ontdek alle vochtbestrijding premies

Vochtproblemen wens je niemand toe. Ze zijn frustrerend en vooral duur om aan te pakken. Daarom helpt de overheid een handje. Dankzij de vochtbestrijding premies bespaar je tot € 4.000!  Vul ons formulier in en wij zorgen er alvast voor dat vochtspecialisten uit jouw regio contact opnemen.

De Vlaamse overheid: Renovatie- en Verbeteringspremie
Gemeentelijke en stedelijke premies: voor elk wat wils

Premies van de Vlaamse overheid

Wie een huis bezit in het Vlaamse gewest, kan bij de dienst Wonen-Vlaanderen terecht voor 2 premies: de Renovatiepremie en de Verbeteringspremie.

1. De Renovatiepremie

Dit is de breedste en belangrijkste steunmaatregel. Je krijgt de premie voor het behandelen van ondergrondse muren tegen insijpelend vocht, het bestrijden van zwammen en insecten of het aanbrengen van kalkbepleistering tegen de muur.

Dit zijn dure behandelingen, maar het premiebedrag maakt veel goed. Als je dossier goedgekeurd wordt, krijg je 20 of zelfs 30% van de goedgekeurde facturen (excl. btw) terugbetaald. Er is wel een bovengrens van respectievelijk € 2.500 en € 3.333.

Vochtbestrijding premies - Vlaamse renovatiepremie

Onder andere de behandeling van optrekkend en insijpelend vocht komt in aanmerking voor de Vlaamse renovatiepremie.

2. De Verbeteringspremie

Deze subsidie is vooral gericht op kleine verbeteringswerken. Specifiek voor vochtbestrijding komt er één behandeling in aanmerking: het behandelen van opstijgend vocht. De aanpak van het vochtprobleem mag je zelf kiezen: de muren onderkappen, injecteren, een waterkerende laag plaatsen of de muurvoeten herstellen.

Daarnaast is de premie voor het behandelen van optrekkend vocht in binnen- en buitenmuren ook lager: € 750. Je moet wel minstens € 1.500 aan facturen (incl. btw) kunnen voorleggen.

Vochtbestrijding premies - muren injecteren

Wie zijn muren laat injecteren tegen optrekkend vocht, heeft recht op de Verbeteringspremie.

AANDACHT! Om de beide vochtbestrijding premies te krijgen moet je wel aan een aantal voorwaarden voldoen.  Je krijgt er onder andere uitleg over de procedures om de premies aan te vragen.

Extra steun van stad of gemeente

 

Je zou haast denken dat alleen de Vlaamse regering bezorgd is over vocht in huis. Maar het loont de moeite om bij je eigen stad of gemeente te polsen. Een handig hulpmiddel hierbij is de Premiezoeker.be. Deze site bevat alle (!) stedelijke of gemeentelijke premies die je kunt krijgen. Hieronder vind je alvast enkele voorbeelden:

Vochtprobleem? Ontvang gratis offertes van vochtbestrijders uit jouw buurt

Heb je een vochtprobleem en ben je op zoek naar vochtbestrijders? Volg dan onderstaande link en vul het formulier in. Wij brengen je in contact met de beste vochtbestrijders uit jouw buurt.

Laat uw vochtprobleem niet de spuigaten uitlopen

Vraag gratis offertes van vochtbestrijding specialisten in uw buurt.