Vind je ideale installateur Erkende installateurs in meer dan 300 Vlaamse gemeenten

Vochtproblemen in huis brengen je gezondheid ernstige schade toe

Vochtproblemen tasten niet alleen de structuur van je huis aan, ze kunnen ook schadelijk zijn voor je gezondheid. Allergieën, ademhalingsproblemen… Het zijn maar enkele voorbeelden van mogelijke klachten. Pak je vochtproblemen daarom snel aan.

Liefst één op de vijf huizen in Vlaanderen kampt met vochtproblemen. Die vochtproblemen kunnen zich op verschillende manieren manifesteren: als condensatie, vochtvlekken door opstijgend vocht of doorslaand vocht, muffe geuren, schimmels en huiszwammen tot zelfs ongedierte als pissebedden en zilvervisjes.

Aanvankelijk zijn de gevolgen van die vochtproblemen in huis niet merkbaar op je gezondheid. Maar als je de vochtproblemen niet aanpakt, krijg je op den duur onvermijdelijk klachten.

Ademhalingsmoeilijkheden en astma

Dit zijn de meest voorkomende gezondheidsklachten door vochtproblemen in huis. Warme, vochtige ruimtes vormen een ideale voedingsbodem voor huisstofmijt. Hoe meer huisstofmijt in huis, hoe groter de kans dat je ontstekingen op de luchtwegen ontwikkelt. Je ervaart kortademigheid en een piepende ademhaling en moet overvloedig hoesten. Wordt het vocht in huis niet aangepakt, dan kunnen die ontstekingen zelfs chronisch worden en dus resulteren in astma.

Vocht gezondheid

Allergieën

Huisstofmijt, en vooral de uitwerpselen ervan, kan ook allergieën veroorzaken. Maar ook schimmels en huiszwammen kunnen allergische reacties teweegbrengen. Onvermijdelijk komen de sporen ervan in de lucht terecht en adem je die in. Je krijgt daardoor last van neusverkoudheden, constante niesbuien, tot zelfs astma-achtige symptomen.

Ook ander ongedierte, zoals zilvervisjes, kan de bron zijn van allergieën. Zilvervisjes zijn, in tegenstelling tot wat hun naam laat vermoeden, niet zo onschuldig. Ze nestelen zich vaak op vochtige plekken, zoals de hoeken van keuken- of badkamerkasten en veroorzaken astma-achtige problemen, zoals kortademigheid en een beklemd gevoel.

Reuma

Reuma wordt niet veroorzaakt door vochtproblemen in huis, maar kunnen er wel door verergeren. Heb je al last van gewrichtspijnen? Dan heb je er alle baat bij om de vochtproblemen in huis zo snel mogelijk op te lossen. Een specialist in vochtbestrijding geeft je graag advies.

Eczeem

De aanwezigheid van huisstofmijt kan niet alleen ontstekingen op de luchtwegen veroorzaken, maar ook op de huid.

Pak je vochtproblemen snel aan

Vraag vandaag gratis offertes aan voor vochtbestrijding